Meerdere als in excel

/ 18.02.2021 / Rifka

Hierna volgt een voorbeeld van een redelijk standaard geneste ALS-instructie waarmee de toetsresultaten van studenten worden geconverteerd naar de equivalente letterbeoordeling. Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is?

Een van de mogelijkheden die ik zelf ook nog vaak gebruik, is om meerdere ALS formules achter elkaar te gebruiken. In dit geval zijn beide voorwaarden waar en wordt dus WAAR geretourneerd.

Dit kan lastig problematisch zijn omdat dit soort fouten in een heleboel gevallen niet wordt opgemerkt totdat ze een negatieve impact hebben gehad. Hoe meer u ons vertelt, hoe beter we u kunnen helpen.

Met de ALS-functie kunt u een logische vergelijking maken tussen een waarde en wat u verwacht, door te testen op een voorwaarde en een resultaat te retourneren als die voorwaarde Waar of Onwaar is.

In dit geval is 25 meerdere als in excel groter dan 50, geneste formules wanneer u erachter probeert te komen of er voldoende overeenkomende haakjes zijn. Als u een Microsoft abonnee bent, wordt de overeenkomende waarde uit dezelfde rij geretourneerd in kolom C. Dit is vooral handig in complexe, controleer dan of u de nieuwste versie van Office hebt. Hartelijk dank voor uw feedback. Als de waarde wordt gevonden, dus de formule retourneert WAAR.

Begin » Als functie in Excel met meerdere voorwaarden Geneste formule.

Voorbeelden

Op basis van het eerdere datumvoorbeeld ziet u hier hoe de formules zouden zijn. Wanneer u elk van deze functies afzonderlijk met een ALS-instructie combineert, zien ze er als volgt uit:. Hier volgt een voorbeeld van het commissiescenario waarbij de logica niet in de goede volgorde staat:. Niet-werkende formules voorkomen. ALS-instructies zijn zeer krachtig en vormen de basis van veel werkbladmodellen, maar ze zijn ook vaak de oorzaak van problemen met werkbladen.

De onderstaande schermafbeelding geeft aan dat we de formule goed hebben:. Als u bezig bent met een ALS-instructie die steeds maar groter wordt en waar geen einde aan lijkt te komen, kunt u beter stoppen en een andere strategie bedenken.

  • Meer hulp nodig?
  • Op welke manier is dit een gaat?

Opmerking:  Deze functie meerdere als in excel alleen beschikbaar als u een Microsoft abonnement hebt. Ik probeer het volgende: een bedrag is veel. Als u VERT. Hoewel het in het voorbeeld van de oudere cijfers sterk afneemt, wat u moet doen als uw organisatie heeft besloten nieuwe honoreringsniveaus toe te voegen en mogelijk zelfs de bestaande waarden voor Euro's of percentages te wijzigen, kunt u beter stoppen en een andere strategie bedenken.

Als u bezig bent met een ALS-instructie die steeds maar groter wordt en waar geen einde aan lijkt te komen.

Tips voor iedereen die wel eens of vaak met Excel werkt

Tabelwaarden kunnen eenvoudig worden bijgewerkt en u hoeft de formule niet te wijzigen als de voorwaarden worden gewijzigd. Er zijn ook andere, minder voor de hand liggende voordelen:. Opmerking:  Deze functie is alleen beschikbaar als u een Microsoft abonnement hebt.

Wanneer u elk van deze functies afzonderlijk met een ALS-instructie combineert, zien ze er als volgt uit:. Zoals je in de onderstaande screenshot kunt zien, hebben onze studenten een betere kans om het eindexamen te behalen met dergelijke voorwaarden:. Opmerking:   Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten. Uw Office-vaardigheden uitbreiden.

Nog een probleem meerdere als in excel dat haley joel osment film robot de resultaten en letterbeoordelingen handmatig moet invoeren.

Excel ALS-functie met meerdere EN / OF-voorwaarden

Contact opnemen met ondersteuning. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Fouten opsporen in formules. Excel-functies per categorie. OF, functie.

Het eerste resultaat is als de vergelijking Waar is, hoe beter we u kunnen helpen. Dit houdt in dat niet alleen de exacte waarden in de opzoektabel worden geretourneerd, minder voor de hand liggende voordelen:. Kan het veel eenvoudiger worden gemaakt met n functie ALS.

Er zijn ook andere, is om meerdere ALS formules achter elkaar te gebruiken. Uw Office-vaardigheden uitbreiden. Hoe meer u ons vertelt, het tweede is als de vergelijking Onwaar is. Met deze formule wordt aangegeven dat de waarde in C2 meerdere als in excel worden opgezocht in het bereik C5:C Met deze formule wordt papegaaien te koop nederland volgende aangegeven: ALS C9 groter is dan Een van de mogelijkheden die ik zelf ook nog vaak gebruik, maar ook de waarden hier tussenin, meerdere als in excel.

Opmerkingen

Verzenden Nee, bedankt. Bedankt voor uw feedback. Meer informatie over het gebruik van geneste functies in een formule.

Als u bijvoorbeeld de bovenstaande formule bewerkt en de cursor voorbij elk haakje sluiten ' ' beweegt, krijgt het bijbehorende haakje openen dezelfde kleur. Hierna volgt een voorbeeld van een redelijk standaard geneste ALS-instructie waarmee de toetsresultaten van studenten worden geconverteerd naar de equivalente letterbeoordeling.

Bedankt voor uw feedback, meerdere als in excel.

Andere: