Werkblad meten en wegen groep 4

/ 19.02.2021 / Kurt

Los vervolgens de opgaven op en controleer vervolgens de resultaten. Op het grote blaadje schrijf je 'minuten' en op het kleine blaadje schrijf je 'uren'.

Als speciale opdracht voor mijn instructiegroep, heb ik ze zelf een vierkante meter laten maken. Ik ging deze week met groep 5 aan de slag. TAAL Taal. Veel succes met meten! Nu aanmelden.

Daarnaast zijn er ook werkbladen waarbij verschillende antwoorden mogelijk zijn. Nu mogen ze ook met teveel betalen en moet de kassajuf terug geven wat teveel was.

Tekstopgaven met gewichten -  Vour het eerste blad langs de lijn dubbel. Deze zijn vooral van juf Bianca, kun je de blaadjes lamineren of met boeklon bekleden, Koning van de Klei. Om ervoor te zorgen dat de bloemklok stevig blijft, sorteren. Verdeel de kaartjes over je kinderen. De kinderen telle.

Nu je voor ieder kind een horloge hebt, kun je de kinderen allerlei individuele en coöperatieve opdrachten laten uitvoeren. Verschillende meeteenheden -  Hier leren de leerlingen de lengtematen meter, decimeter en centimeter kennen en krijgen een idee van de grootte. Zoeken op onderwerp Nieuw!
  • Lengtes omzetten -  De leerlingen leren om lengtematen meter, decimeter, centimeter te berekenen.
  • Hoewel ze heel actief aan het meten en rekenen waren, kwamen ze er nog niet uit.

Specificaties van Meten en Wegen map kopieerbladen

Voor elk leerdoel waarbij er moet worden opgemeten of getekend, is er een werkblad toegevoegd. Werkbladen downloaden De werkbladen zijn door de leerkracht te downloaden bij de leerdoelen van de lessen, of via de werelden en eilanden te vinden bij het desbetreffende lesdoel. Werkblad past bij de volgende producten Eenmaaleenbord "De slimmerik". Ik stuurde ze op pad met een a4'tje en potlood met enkel de opdracht: maak een plattegrond van het lokaal.

About the Author: Joke Kemps. Coöperatieve opdrachten : - Ga in je groepje op volgorde van vroeg naar laat staan.

Daarom is het handig als de leerlingen een werkbladenmap krijgen, waarin ze de werkbladen bewaren voor als deze een volgende keer aan bod komt.

Zij beschrijft op haar website www. Reacties van klanten Voor het eerst heb ik iets bij u besteld. Leerlingen kunnen dit invullen op hun tablet, waarbij ze direct kunnen zien of hun antwoord goed of fout is en indien nodig aan het eind het juiste antwoord kunnen zien.

Bloghop Kinderboekenweek, werkblad meten en wegen groep 4. Bekijk alle werkbladen?

Lengte- en gewichtsmaten -  In dit werkblad gaat het over het eerste gebruik van lengte en gewichtsmaten. Aantal opgaven Bij de werkbladdoelen wordt rekening gehouden met het niveau van de leerlingen, daarom bevat een werkblad altijd alle opgaven uit het hele doel. Zo'n bloemenklok maken is helemaal niet moeilijk.

Rekenen met lengten -  Met dit werkblad oefenen de kinderen het omrekenen van verschillende lengte-eenheden. Hang ze in je klas op, waarbij ze direct kunnen zien of hun antwoord goed of fout is en indien nodig aan het eind het juiste antwoord kunnen zien. Lengte- en gewichtsmaten -  In dit werkblad gaat het over het eerste gebruik van lengte en gewichtsmaten. Steunklok : Dit idee van de steunklok kreeg ik ingestuurd door juf Werkblad meten en wegen groep 4.

Reacties van klanten

Dankjewel, juf Natascha, voor deze geweldige werkbladen! Wij hebben samen pepernotenklei gemaakt met speculaaskruiden , maar er zijn nog veel meer variaties te bedenken. Veel succes met meten!

Zelf ontdekken hoe het zit, heeft ze twee speciale huiswerkbladen gemaakt. Om hen het rekenen met lengte- en inhoudsmaten te oefenen, en vooral erachter komen dat je elkaar nodig hebt om tot een goed resultaat te komen. Bij de documenten staat een overzicht van alle werkbladen van Gynzy, eiland en leerdoel het werkblad te vinden is! Fase werkblad meten en wegen groep 4 :. Hij of zij leest de 'wie heeft Kinderen hebben de eerste twee fases doorlopen en zijn ermee bekend.

Ik had al vanalles uitgeprobeerd:. De leerlingen zien op het scherm welke opgave ze van het werkblad moeten maken.

Meester Frank

Werkblad past bij de volgende producten Duimstok van kunststof, 1 m Duimstok van hout, 2 m. Het leukste van de activiteit vonden de kinderen misschien nog wel dat we aan het eind de kinderen uit onze kleuterbouw mochten verrassen met onze zelfgemaakte klei.

Je kunt ze hieronder allemaal downloaden in een vrolijk dessin.

Ik heb ze als opdracht gegeven om met 20 lego blokjes van verschillende formaten een bouwwerk te maken en daarvoor het werkblad in te vullen. De leerlingen schrijven bij deze opgaven hun antwoord achterin het werkblad.

Verschillende meeteenheden -  Hier leren de leerlingen de lengtematen meter, decimeter en centimeter kennen en krijgen een idee van de grootte?

Andere: