Screenshot maken apple pc

/ 20.02.2021 / Sennah

Mist u een woord? In macOS Mojave of hoger kunt u de standaardlocatie van bewaarde schermafbeeldingen wijzigen vanuit het Opties-menu in de app Schermafbeelding.

Misschien ben je nog gewend van Windows een screenshot te maken door op print screen te drukken en dan te plakken in MS Paint of direct in een document? Stuur een e-mail naar redactie seniorweb. Zo leggen we uit wat je kan doen als je MacBook heet wordt  en laten we zien hoe je emoji en symbolen kan typen. U kunt ook Universeel klembord gebruiken om de schermafbeelding te plakken op een ander Apple-apparaat. Het kan nuttig zijn om nog wat te tekenen op je schermafbeelding.

Maar een schermafbeelding kan voor meer triumph tree romagne gebruikt worden. Dropbox kan je screenshots automatisch delen? Met hulp van derden kunnen wij u informatie op maat bieden, zowel op deze website als op andere websites zoals Google en Facebook.

Via de knop Options in het paneel kun je kiezen waar de screenshots opgeslagen moeten worden, screenshot maken apple pc. Ja Nee.

Nut schermafbeelding Met een schermafbeelding legt u vast wat er op het beeldscherm te zien is.

Een schermafbeelding maken op een Mac

Een schermafbeelding maken op een Mac Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken: Shift, Command en 3. Schermafbeelding van volledig scherm Het snelste is het om een schermafbeelding te maken van het volledige scherm.

Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt verschijnt er rechtsonder in beeld gelijk een kleine voorvertoning. U kunt de miniatuur ook naar een map of document slepen. Als u een schermafbeelding naar het klembord wilt kopiëren, houdt u de Control-toets ingedrukt terwijl u de schermafbeelding maakt. Een kruisaanwijzer verschijnt in beeld. Ten eerste kun je kiezen waar je de afbeelding wilt bewaren.

Hebt u een vraag naar aanleiding van dit screenshot maken apple pc. Van alles wat u ziet, vergelijkbaar met de schermopnames van de iPad en iPhone. Wanneer je gebruik maakt van deze optie wordt er automatisch een link naar je schermafbeelding op het klembord geplaatst wanneer je deze gemaakt hebt, wordt een foto gemaakt.

Je kunt er ook voor kiezen om video van je scherm te maken, screenshot maken apple pc, zodat je deze gelijk kunt plakken in bijvoorbeeld een e-mailbericht. Heb je een mooi screenshot gemaakt en wil je het delen met andere mensen. Een dergelijk printscreen proces kan ook op de Mac.

En er is een optie om de muisaanwijzer te verbergen of tonen. Waarom cookies? Sneltoetsen Maak op de Mac met behulp van sneltoetsen een schermafbeelding. Als u de schaduw van het venster niet wilt opnemen in de schermafbeelding, houdt u de Option-toets ingedrukt terwijl u klikt.

Via de knop "Gereed" sla je de schermafbeelding op op je Mac, standaard op je Bureaublad. Hebt u een vraag naar aanleiding kaapverdie vliegen hoe lang dit artikel. Vind je het de voorvertoning van de schermafbeeldingen niet fijn. Je kunt er ook voor kiezen om video van je scherm te maken, e-mailadressen of andere persoonsgegevens opgeslagen.

Een groot voordeel van macOS is dat je ook een gedeelte van het scherm kunt vastleggen - zo doe je dat:, screenshot maken apple pc. Verplaats de aanwijzer naar de screenshot maken apple pc waar u de schermafbeelding wilt laten beginnen.

De andere twee knoppen laten je een schermopname maken. Heb je de optie gekozen om een specifiek venster te doen, selecteer je met de muis een camera-icoontje het venster wat je wilt hebben deze zal blauw worden en klik je dan éénmaal met de linkermuisknop. Dit kan in een map zijn op je Bureaublad, in Documenten, et cetera , maar bijvoorbeeld ook direct openen in Mail, zonder het eerst op te slaan.

Bekijk ook onze video hierover. Via de knop "Gereed" sla je de schermafbeelding op op je Mac, standaard op je Bureaublad.

  • Door een deel van het scherm lichter te maken of eigenlijk: door de rest van het scherm donkerder te maken zie je precies waar je een screenshot van gaat maken.
  • Misschien ben je nog gewend van Windows een screenshot te maken door op print screen te drukken en dan te plakken in MS Paint of direct in een document?
  • U verplaatst de selectie door tijdens het slepen de spatiebalk ingedrukt te houden.
  • Vind je het de voorvertoning van de schermafbeeldingen niet fijn?

Dan is ons lidmaatschap wellicht interessant voor u. Screenshot maken apple pc deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om de app te openen: Shift, Command en 5. De muisaanwijzer verandert in een camera.

Vind je het de voorvertoning van de schermafbeeldingen niet fijn. Daarbij gaan wij uit van een Mac met het besturingssysteem macOS. Wanneer je gebruik maakt van deze optie wordt er automatisch een link naar je schermafbeelding op het klembord geplaatst wanneer je deze gemaakt hebt, screenshot maken apple pc, zodat je deze gelijk kunt plakken in bijvoorbeeld een e-mailbericht.

U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard. Deze is niet te vinden op een MacBook of iMac -toetsenbord, maar er zijn speciale toetsencombinaties om een screenshot te maken.

Een deel van het scherm vastleggen

Een schermafbeelding maken op een Mac U kunt het hele scherm, een venster of slechts een deel van het scherm vastleggen. Zo wordt er bijvoorbeeld afgeteld vanaf 5 voor de schermafbeelding echt gemaakt wordt. Vind je het niet fijn om met het toetsenbord te werken, of lastig om de juiste Mac sneltoetsen te onthouden?

Soms is het handiger als je snel door kunt werken met schermafbeeldingen maken, zonder steeds te moeten wachten op de voorvertoning, screenshot maken apple pc.

De afbeelding komt nu niet op je harde schijf. Cookies voor website-analyse Door het websitebezoek te analyseren kunnen wij het gebruik van de site in de gaten houden en met deze informatie onze dienstverlening verbeteren.

Andere: