Led verlichting aanhanger aansluiten

/ 05.01.2021 / Daniel

Hoewel de voordelen van LED-verlichting ten opzichte van traditionele verlichting overduidelijk zijn en de vraag naar LED-verlichting op aanhangwagens groeit, is de werking hiervan nog niet optimaal.

Hiervoor dien je weerstand te plaatsen. U vraagt zich nu wellicht af waarom er eigenlijk verschillende types stekker op aanhangwagens worden gebruikt.

Frank Vermeir Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir Heeft reeds vele jaren ervaring in de aanhangwagen-sector. Laat de stekker in geen geval los hangen, of nog erger, op de grond liggen waardoor er vuil en vocht in de stekker kan komen. Voordelen van LED-verlichting Dat de vraag naar LED-verlichting sterk gegroeid is, is niet zo verwonderlijk als je bekijkt welke voordelen deze energiezuinige verlichting met zich meebrengt; Energiezuinig: één van de belangrijkste voordelen van LED-verlichting is dat ze zeer energiezuinig zijn.

Bekijk grotere afbeelding. In dat geval kunt u uiteraard gebruik maken van een verloopstekker van 13 naar 7 polig. Een LED-lamp geeft bij de minste stroomtoevoer licht. Hier bestaan drie verschillende types van, te weten de Jaeger 13 polige stekker, de Multicon en de Multicon WeSt 13 polige stekker.

Als u deze niet hebt is het oplossen van storingen aan de verlichting een stuk lastiger. Vaak wordt de stekker uit het stopcontact van de auto getrokken aan het snoer. We onderscheiden 2 verschillende soorten stekkers, led verlichting aanhanger aansluiten. Bij eventuele mankementen aan de aansluitkabel kunt u deze repareren. Je kunt daarentegen ook kiezen voor een weerstandkastje met twee stekkers ford oldtimer truck te koop.

Een aanhangwagen is bedoeld om mee te werken en het is dan ook zaak om te voorkomen dat deze stil komt te staan door kapotte verlichting. In het geval de contacten al niet meer glimmen en er oxidatie op zit, maak deze dan eerst schoon met bijvoorbeeld een contactreiniger.
  • De Multicon en Multicon WeSt lijken veel op elkaar, maar zijn niet door elkaar te gebruiken.
  • Je kunt daarentegen ook kiezen voor een weerstandkastje met twee stekkers eraan.

Aansluitschema verlichting aanhanger

Om een aanhangwagen met 13 polige stekker toch op een auto met 7 polige stekkerdoos aan te kunnen sluiten is er een verloopstekker verkrijgbaar. Hiermee wordt de kans op problemen met de verlichting van uw aanhangwagen dus ook kleiner. LED-verlichting is niets nieuws. Deze stekker voldeed aan de eisen die aan de verlichting werden gesteld en voorzag in aansluitingen voor de richtingaanwijzers, remlichten, achterlichten, kentekenplaatverlichting en een mistlamp.

Kroonsteentjes en vocht zijn een garantie voor problemen in de toekomst. Tot waren alle aanhangers voorzien van 7 polige stekkers. U vindt ze hieronder alle drie.

  • Veilig: LED-verlichting is veilig in die zin dat deze lampen veel minder warm worden. Ook bij normaal gebruik van een aanhangwagen kan het gebeuren dat er zich om één of andere reden een storing in de verlichting voor doet.
  • En net daar ligt het probleem. Waar moet u op letten bij het aansluiten van een nieuwe stekker?

Meer lichtsterkte: LED verlichting geeft ook fellere verlichting waardoor je zichtbaarheid op de weg verbetert en je veiligheid vergroot? Om oxidatie te voorkomen adviseren wij u n twee maal per jaar de stekker en stekkerdoos in te spuiten met een zuurvrije vaseline- of siliconenspray.

Bij engelse onregelmatige werkwoorden rap gewone lamp zal een groot deel van de lichtsterkte wegvallen als de stekker oxideert. In werd op professionele aanhangwagens ook achteruitrijverlichting verplicht. Om onderweg toch de koelkast en dergelijke te kunnen laten draaien werden er nieuwe stekkers ontwikkeld.

JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Het aansluiten van de verlichting op uw aanhanger met een 7 led verlichting aanhanger aansluiten stekker vindt u hieronder in het schema, led verlichting aanhanger aansluiten.

Aanhangwagen stekker aansluitschema’s

Er bestaat namelijk een groot kwaliteitsverschil in het aanbod van LED-lampen. Hierdoor kon bij caravans de constante stroom niet meer worden aangesloten, aangezien die aansluitpool voor het, vanaf dat moment verplichte, mistachterlicht nodig was. Vreemd genoeg worden er tegenwoordig nog steeds nieuwe trekhaken gemonteerd met de oude 7 polige aansluiting. Dat is de reden waarom er een aantal jaren geleden 13 polige stekkers zijn ontwikkeld.

Om oxidatie te voorkomen adviseren wij u n twee maal per jaar de stekker en stekkerdoos in te spuiten met een zuurvrije vaseline- of siliconenspray.

Contacteer ons of kom langs met je aanhangwagen. Laat led verlichting aanhanger aansluiten stekker in geen geval los hangen, op de grond liggen waardoor er vuil en vocht in de stekker kan komen. Buig eventueel de vier delen van het contact iets naar buiten. Langere levensduur: de gemiddelde levensduur van een LED-lamp is vele malen groter dan andere vormen van verlichting!

De LED-verlichting van je aanhangwagen knippert: oorzaak en oplossing

LED-verlichting aanhangwagen knippert Hoewel de voordelen van LED-verlichting ten opzichte van traditionele verlichting overduidelijk zijn en de vraag naar LED-verlichting op aanhangwagens groeit, is de werking hiervan nog niet optimaal.

Haal knopen en draaiingen er dus altijd uit. Ook steeds meer ongeremde aanhangwagens worden met een 13 polige stekker uitgerust.

  • Laat de stekker in geen geval los hangen, of nog erger, op de grond liggen waardoor er vuil en vocht in de stekker kan komen.
  • Haal knopen en draaiingen er dus altijd uit.
  • Trek dus nooit aan een snoer, maar pak altijd de stekker zelf vast.
  • We onderscheiden 2 verschillende soorten stekkers.

Bij deze laatste hoef je namelijk alleen het glas te vervangen, maar deze wordt nauwelijks op aanhangwagens gebruikt. Waar moet u op letten bij led verlichting aanhanger aansluiten aansluiten van een nieuwe stekker. We noemen dit multivolt. Bekijk grotere afbeelding. Verwijder dit artikel Vergelijken, led verlichting aanhanger aansluiten.

Naast de meest voorkomende 13 polige Jaeger stekker bestaat er ook de 13 polige Multicon WeSt stekker? Staat zijn klanten bij met persoonlijk en deskundig advies. Een aanhangwagen is bedoeld om mee te werken en het is dan ook zaak om te voorkomen dat deze stil komt te staan door kapotte verlichting. Deze uitvoering bestaat echter niet meer en tegenwoordig is alleen de Multicon WeSt met zeven grote polen hoeveel hectometer is een meter daar omheen zes kleinere polen in plaats van randcontacten nog leverbaar.

In werd op professionele aanhangwagens ook achteruitrijverlichting verplicht.

Aanhangwagens met een eigen kenteken van na deze datum zijn dan ook voorzien van een 13 polige stekker, vrijwel altijd van het type Jaeger. Om onderweg toch de koelkast en dergelijke te kunnen laten draaien werden er nieuwe stekkers ontwikkeld.

Als uw auto nog niet over een trekhaak beschikt, en u wilt er één onder laten bouwen adviseren wij om altijd voor een 13 polige stekkerdoos te kiezen.

Tot waren alle aanhangers voorzien van 7 polige stekkers. Frank Vermeir Zaakvoerder aanhangwagens Vermeir Heeft reeds vele jaren ervaring in de aanhangwagen-sector. U vindt ze hieronder alle drie.

Andere: